Pekka Lonka Band

Pekka Lonka Bandin keskushahmo on eittämättä laulaja/kitaristi Pekka Lonka. Vanhemman polven “imatralaisnuoret” muistavat Pekka Longan 1970-luvun alun Rox -yhtyeen soolokitaristina. Longan lisäksi Roxissa soittivat Pasi Varis (laulu), Ila Siekkinen (kitara), Rami Tervo (basso) ja Jouko Berg (rummut). Roxin hajottua Longan seuraava kokoonpano oli Well, johon kuuluivat Asseri Monto (kitara, laulu), Hannu Leskinen (basso) ja Juha Iso-Aho (rummut). Welliä kesti aikansa, ja sen jälkeen Pekka soitti useiden imatralaisten muusikoiden kanssa lavoilla ja ravintoloissa.

1980-luvulla muutti Lonka työn perässä Saloon, ja soittamiset jäivät vähemmälle hänen toimiessaan Nokian kännykkätehtaalla pääsuunnittelijana.Kesälomillaan hän kuitenkin pääsi soittamaan Imatralla käydessään entisten soittokavereiden kanssa.

Nokian alamäen myötä Pekka Longan soittoinnostus taas kasvoi, ja hän perusti salolaisten soittajien kanssa Pekka Lonka Bandin, jolla on tehnyt klubikeikkoja tasaisin välein.

1970-luvun lopulla Kaakkois-Suomessa keikkaillut Pelikaani teki reunion -keikan kaksi vuotta sitten ravintola Alppimajassa, ja sen illan innostamana Pekka Lonka Band esiintyy Osmo’s Cosmos Barissa pe 5.7. Tässä imatralaisessa Pekka Lonka Bandin versiossa soittavat Longan lisäksi Jyrki Rautio (Hammond, laulu), Hannu Leskinen-Estola (basso) ja Jukka Suominen (rummut). Seuraavana iltana bändi soittaa ravintola Alppimajassa Pelikaani -nimellä, jolloin yhtenä solistina laulaa myös Merja Ranta.

Pekka Lonka on toiminut aikoinaan monen imatralaisen kitaristin esikuvana.

OC-Barin keikalle toivotaan yleisöksi myös Riitta Uosukaisen entisiä oppilaita eri vuosilta tapaamaan toisiaan. Illan bändissäkin heitä soittaa kaksi.

Hannu Leskinen-Estola